Lassilan kerhossa

Tällä viikolla on saatu mukavasti 4H-kerhojen kevätkausi käyntiin! Maanantaina 18.1. Porin 4H-yhdistyksestä Heli Ruohomäki ja Essi Huhtamäki kävivät pitämässä Lassilan 4H-kerhossa ihonpuhdistus- ja meikki-illan. 

Aluksi Essi kertoi miksi on tärkeää puhdistaa kasvot kaksi kertaa päivässä ja miten se tehdään. Yhtä tärkeää kasvojen puhdistamisen lisäksi on ihon kosteutus. Eikä tämä koske pelkästään tyttöjä, vaan myöskin poikien on tärkeää puhdistaa kasvot aamuin illoin! Iholle kertyy talia, hikeä, pölyä ja ilmansaasteita. Kasvojen ihon puhdistukseen käytetään kasvoille tarkoitettuja ja oman ihotyypin mukaisia puhdistustuotteita. Saippualla ja kuumalla vedellä pestessä iho kuivuu ja alkaa kiristää helposti eli kasvot tarvitsevat omia tuotteita. Kerholaiset pääsivät kokeilemaan miltä tuntuu pestä kasvot kasvojen puhdistusaineella. He kokeilivat kasvoille myös kuorinta-ainetta, joka auttaa puhdistuksessa ja kuorii iholta kuolleet ihosolut. Puhdistamisen jälkeen kasvoille levitettiin kosteuttavaa geeliä. 

Sitten tytöt jatkoivat meikkaamisella ja pojat tekivät itselleen pikakäsihoidot kuorinta-aineella ja käsivoiteella. Meikissä tärkeää on ensin tehdä pohja eli laittaa meikkivoide ja puuteri. Sen jälkeen voidaan laittaa luomiväriä, silmän rajaukset ja maskara. Sitten meikataan kulmakarvat, huulet sekä laitetaan poskipunaa ja/tai aurinkopuuteria. Tytöt meikkasivat itseään ja toisiaan. 

Kuvat: Essi Huhtamäki & Mervi Lahdenperä

Kommentit