Vieraana neljä erilaista koiraa

Porin yhdistyksen 4H-eläinkerhossa oli eilen 16.3.16 vieraana neljä erilaista pienikokoista koiraa :) Koirista kaksi oli chihuahua-rotuisia, joista toinen oli lyhytkarvainen Lola ja toinen pitkäkarvainen Nasu. Kolmas koira oli yorkshirenterrieri Gloria ja neljäs hyvin samannäköinen silkkiterrieri Onni. Omistajat kertoivat koiristaan ja kerholaiset saivat kokeilla etsiä koirilta sirulukijalla mikrosirua niskasta. Sitten he saivat syöttää numerosarjan jalostustietojärjestelmän nettisivuille ja lukea mitä tietoa koirista on tallennettu. Tässä opittiin hyvin mikrosirun merkitys esimerkiksi koiran kadotessa. 

Silkkiterrieri Onnin omistaja kertoi kerholaisille VPK:n eläintenpelastustyöstä, koska on siinä itse mukana. Lisäksi Glorian omistaja näytti miten naksutin toimii koiran koulutuksessa ja palkitsemisessa. Kerholaiset saivat myös kokeilla naksutinta ja pitää koiria sylissä ja silitellä. Omistajat kertoivat myös kyseisten koirarotujen historiasta ja mistä maasta ne ovat kotoisin. 
Gloria ja Lola matkustivat kerhoon turvallisesti omissa boxeissaan.
Tässä tutkaillaan jalostustietojärjestelmää. Tietokoneen molemmilla puolilla sirulukijat.
Onni-silkkiterrieri, joka on menestynyt hyvin myös näyttelyissä.
Gloria-yorkshirenterrieri, joka oli kerhossa vieraana viime syksynäkin > http://pori4h.blogspot.fi/2015/09/kurkistus-elainkerhoon.html
Lola pääsi lasten syliin! Se on väritykseltään soopeli.
Onni lepuuttaa itseään hetken, sillä kerhossa oli aika jännittävää, koska siellä oli paljon uusia lapsia ja muita koiria.
Chihuahuat Lola ja Nasu. Vaikka ne ovat samaa rotua, ovat ne silti aika erinäköiset, sillä toisella on lyhyt karva ja toisella pitkä.
Nasu tarkkailee ympäristöä turvallisesti sylistä. Se on väritykseltään punasoopeli.
Kristiina näyttää koiransa Glorian kanssa miten naksutin toimii.
Yhteiskuvassa Gloria ja Onni. Ne ovat molemmat eri rotua vaikka näyttävätkin hämäävästi aika samalta. Silkkiterrierin (oik.) tunnistaa yorkshirenterrieristä hieman pidemmästä kuonosta sekä suuremmasta koosta.
Kerrassaan hieno ja monipuolinen kerhokerta!


Kuvat: Essi Huhtamäki

Kommentit