RYE Rally 2019

Yhdistyksestämme osallistui tämän vuoden Rallyyn yksi henkilö (Jasmin Saarinen), tässä juttu tapahtumasta :)

Tänä vuonna European Rally järjestettiin Englannissa, Cirencesterissa 18.-25.8. Suomesta lähti viiden hengen tiimi. Viikon teemana oli mielenterveys ja demokratia. Cirencesteriin kokoontui viidestätoista eri Euroopan maasta nuoria paikalle. Viikko oli unohtumaton ja olemme oppineet aiheesta todella paljon. 

Olemme käsitelleet aihetta erilaisten työpajojen kautta: keskustelimme mielenterveydestä todella paljon viikon aikana, meillä oli luentoja, luovia menetelmiä käsitellä asiaa, oli leikkejä ja pelejä. Työpajat ovat käsitelleet aihetta monesta eri näkökulmasta. Paikalla on käynyt vieraita, jotka puhuivat meille aiheesta ja kuulimme henkilökohtaisia tarinoita aiheeseen liittyen. Opimme muiden maiden demokratiasta ja miten demokratia ja mielenterveys vaikuttavat toisiinsa. Vierailimme yhtenä päivänä paikallisissa maatiloissa ja kirsikka farmilla. 

Viikon alussa mietimme mitä pelkoja ja odotuksia meillä on tulevaa viikkoa kohden: Odotimme viikolta uusia ystäviä, kokemuksia ja oppimista lisää aiheesta, lisää tietoa millainen Rally-viikko on, mahdollisuus tutustua uusiin kulttuureihin. Pelkoja olivat lähinnä Englannin vaihteleva sää, mutta onneksemme se jäi vain peloksi, englanniksi puhuminen koko viikon ajan ja, sitä ymmärtäminen, onko viikon aihe liian raskas tai liian henkilökohtainen ja pelko, että jääkö ryhmän ulkopuolelle. Suurimmaksi osaksi pelkomme jäi vain peloksi ja olemme viettäneet ihanan ja mielenkiintoisen viikon. Suunnittelimme kampanjan mielenterveydestä jonka viemme paikallisiin 4H-yhdistyksiin.

Saimme viikon aikana uusia ystäviä ympäri Eurooppaa, opimme paljon eri maiden kulttuureista ja kielistä, saimme enemmän itsevarmuutta englannin puhumisessa ja haalimme itsellemme enemmän elämänkokemusta, jota pystymme käyttämään arkipäiväisessä elämässämme. Englanti kohteli meitä hyvin sään ja miljöön suhteen. Paikka oli mitä ihanin ja aurinko paistoi meille melkein koko viikon. Kiitämme tästä mahdollisuudesta mikä meille annettiin.
Teksti: Suomen tiimi

Kommentit