Kellahden klubin retki Helsinkiin

Kellahden klubin matka alkoi junamatkasta. Matka kesti n. 4 tuntia. Siinä ajassa junassa ehdimme puhumaan ja tekemään kaikenlaista. Tietysti suurimmaksi osaksi vain istuimme, mutta siinä ehti katsomaan vaihtuvia maisemia ja jutella. Kun olimme perillä Helsingissä, kävimme Helsingin Tuomikirkossa ja Presidentin Linnassa. Molemmat olivat hienon ja kauniin näköisiä paikkoja ja todella tärkeä kokemus. Tämän jälkeen suuntasimme kohti italialaista ravintolaa. Sen kaunis tunnelma vei mukanaan kuten myös herkullinen ruoka. Kaikilla oli positiivinen mieli: hyvä ruoka, parempi mieli! 

Herkullisen aterian jälkeen menimme raitsikan kyytiin. Sen kulkiessa läpi Helsingin näimme paremmin Helsingin alueita. Päädyimme Linnanmäen Sealifeen. Se oli upea kokemus. Akvaariot olivat upeita ja sen sisällä pyörivät kalat ja muut meren eläimet toivat uuden näkökulman meren elämään ja halun suojella sitä. Kaikki innostuivat Sealifen paikoista, esimerkiksi tunneleista, joiden yläpuolella oli akvaario. Saimme kuunnella asiantuntevaa opasta. Saimme häneltä uutta tietoa tulevaisuuteen.

Jouduimme jättämään mahtavan Sealifen, mutta emme halunneet jättää Linnanmäkeä vielä kokonaan. Ainakin jotkut halusivat lipun viimeisen kerran johonkin laitteeseen. Korkealta laitteesta näkyi jonkun verran Helsinkiä. Nyt oli lopullisesti aika mennä. Nyt oli aika käydä vielä Suomen 4H-liiton keskustoimistossa. Haimme sieltä vihkikruunun ja otimme vähän kuvia. Suuntasimme lopulta Pasilan asemalle. Odottelussa ja kaikessa muussa kesti kauan. Kuumuus lisäsi jonkin verran väsymystä, mutta odotus tietysti palkittiin. Alunperin tarkoituksena oli mennä kauppaan, koska useimmilla oli hieman nälkä. Lähellä ei kuitenkaan ollut yhtäkään kauppaa. Kävimme vain asemalla sijaitsevalla R-kioskilla. Saimme sieltä onneksi tarpeeksi hyvät eväät tulevaan kotimatkaan. 

Odotimme hetken junaa ja kun se tuli, oli aika astua sen kyytiin. Katsoimme junan ikkunoista Helsinkiä viimeisen kerran, mutta koska vain voi olla uusi kerta kun tapaan tämän kaupungin uudelleen. Kotimatka oli varsin hauska, tutkimme junaa ja pelleilimme ehkä vähän. Mutta koko matka oli yksi parhaimmista. Hienot maisemat, upeat nähtävyydet ja parhaimmat naurut. Kiitos kaikille parhaimmasta matkasta! Sitä ei kukaan voi unohtaa. 

Teksti: Ella Koskinen, 13v

2.8.2018 mukana Helsingin retkellä olivat: Ella Koskinen, Mila Mäkivaara, Atte Salonen, Otto, Iina Raaska, Milla ja Ella Kangas ja Anna-Kaisa Valaja
Hämeenlinna kuvattuna junasta matkalla


Kuvat: Anna-Kaisa Valaja

Kommentit