Kaninpoikasia eläinkerhossa

Yhdistyksemme eläinkerhossa päästiin lokakuun alussa ihastelemaan erilaisia kanirotuja ja kaninpoikasia! Kasvattaja toi kerhoon siliteltäväksi kaneja ja kertoi samalla miten kaneja hoidetaan ja ruokitaan. Hän näytti myös miten kanin kynnet leikataan. Kasvattajalla oli mukana myös kaninäyttelyistä saatuja ruusukkeita. 

Kaninäyttelyt on jaettu kahteen erilaiseen arvosteluluokkaan: ulkomuotoarvosteluun ja pet- eli lemmikkiarvosteluun. Tällöin kaikki kanit voivat osallistua kaninäyttelyihin. 

"Ulkomuotoarvostelussa kania verrataan rodun määritelmään, joten ulkomuotoarvosteluun voidaan ilmoittaa vain tunnistetatuoidut rotukanit.

Suomen Kaniyhdistys ry:n järjestämiin näyttelyiden ulkomuotoluokkiin on Suomessa asuvan näytteilleasettajan oltava SKY Ry:n jäsen ja samalla ilmoittamiensa kanien omistaja. Ulkomuotoluokkiin saa osallistua myös ulkomailta saapuvat vierailevat näytteilleasettajat, jotka ovat oman maansa virallisen yhdistyksen jäseniä. Pet-luokkiin osallistuakseen ei tarvitse olla minkään yhdistyksen jäsen.

Pet- eli lemmikkiluokassa kania arvostellaan lemmikki-ominaisuuksien mukaan eli esim. kuinka se antaa itseään käsitellä ja tutkia. Pet-luokkaan voidaan ilmoittaa minkä värisiä/ rotuisia kaneja hyvänsä, myös paperittomat, kastroidut ja steriloidut kanit ovat tervetulleita pet-luokkaan. Pet-luokan kaneille riittää vasemman korvan tunnistetatuointi."

-https://kaniyhdistys.com/
Hermeliini
Kääpiöjänis
Minirex

Kuvat: Essi Huhtamäki

Kommentit