Siirry pääsisältöön

Kaninpoikasia eläinkerhossa

Yhdistyksemme eläinkerhossa päästiin lokakuun alussa ihastelemaan erilaisia kanirotuja ja kaninpoikasia! Kasvattaja toi kerhoon siliteltäväksi kaneja ja kertoi samalla miten kaneja hoidetaan ja ruokitaan. Hän näytti myös miten kanin kynnet leikataan. Kasvattajalla oli mukana myös kaninäyttelyistä saatuja ruusukkeita. 

Kaninäyttelyt on jaettu kahteen erilaiseen arvosteluluokkaan: ulkomuotoarvosteluun ja pet- eli lemmikkiarvosteluun. Tällöin kaikki kanit voivat osallistua kaninäyttelyihin. 

"Ulkomuotoarvostelussa kania verrataan rodun määritelmään, joten ulkomuotoarvosteluun voidaan ilmoittaa vain tunnistetatuoidut rotukanit.

Suomen Kaniyhdistys ry:n järjestämiin näyttelyiden ulkomuotoluokkiin on Suomessa asuvan näytteilleasettajan oltava SKY Ry:n jäsen ja samalla ilmoittamiensa kanien omistaja. Ulkomuotoluokkiin saa osallistua myös ulkomailta saapuvat vierailevat näytteilleasettajat, jotka ovat oman maansa virallisen yhdistyksen jäseniä. Pet-luokkiin osallistuakseen ei tarvitse olla minkään yhdistyksen jäsen.

Pet- eli lemmikkiluokassa kania arvostellaan lemmikki-ominaisuuksien mukaan eli esim. kuinka se antaa itseään käsitellä ja tutkia. Pet-luokkaan voidaan ilmoittaa minkä värisiä/ rotuisia kaneja hyvänsä, myös paperittomat, kastroidut ja steriloidut kanit ovat tervetulleita pet-luokkaan. Pet-luokan kaneille riittää vasemman korvan tunnistetatuointi."

-https://kaniyhdistys.com/
Hermeliini
Kääpiöjänis
Minirex

Kuvat: Essi Huhtamäki

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottamushenkilöseminaari 22.4.2017

Alueemme luottamushenkilöseminaari pidettiin tällä kertaa Kokemäellä Ali-Ketolan tilalla. Paikalle saapui parikymmentä 4H-yhdistysten hallistusten jäsentä ja toimijaa. Kouluttajina toimivat 4H-liitosta Anna-Kaisa Valaja ja Päivi Kiviranta. Seminaarin avasi puheellaan Kokemäen kaupunginjohtaja Reijo Siltala. Puheenvuoron sai myös 4H-nuorisotoimikunnan varapuheenjohtaja Jenna Järvenpää, joka kertoi mm. #sata4Htarinaa-kampanjasta. Seminaarissa oli aiheina mm. yhdistysten ja kuntien väliset suhteet, 4H-strategia sekä arvot.

Kuvat: Essi Huhtamäki ja Päivi Kiviranta

Eläinkerhossa opitaan hoitamaan erilaisia eläimiä

Yhdistyksemme 4H-eläinkerhossa lapset oppivat hoitamaan ja käsittelemään erilaisia eläimiä ja lemmikkejä. On hyvä oppia, että esimerkiksi kaikki koirat eivät ole samanlaisia eikä esimerkiksi kaikkia lemmikkejä voi välttämättä ottaa syliin. Vierailevien eläinten omistajat kertovat aina millainen kyseinen eläin on lemmikkinä, miten sitä hoidetaan, mitä sen ruokavalioon kuuluu ja miten sitä käsitellään. 

Kuvat: Essi Huhtamäki

Eläinkerhon koiravieras

Yhdistyksemme eläinkerhossa oli viime viikolla (23.11.) vieraana landseer-rotuinen koira. Se on isokokoinen koirarotu, joka on kotoisin Newfoundlandin saarelta. Rotu on kehitetty newfoundlandinkoirasta. Landseer-koira on väritykseltään valkomusta kun taas newfoundlandinkoira on kokonaan musta. Vieraskoiramme oli nimeltään Reino ja se tykkäsi kovasti kerholaisten rapsutuksista! :) Lopuksi kerhossa tehtiin vielä omat eläinaiheiset muistipelit.
Kuvat: Essi Huhtamäki