Eläinkerhossa opitaan hoitamaan erilaisia eläimiä

Yhdistyksemme 4H-eläinkerhossa lapset oppivat hoitamaan ja käsittelemään erilaisia eläimiä ja lemmikkejä. On hyvä oppia, että esimerkiksi kaikki koirat eivät ole samanlaisia eikä esimerkiksi kaikkia lemmikkejä voi välttämättä ottaa syliin. Vierailevien eläinten omistajat kertovat aina millainen kyseinen eläin on lemmikkinä, miten sitä hoidetaan, mitä sen ruokavalioon kuuluu ja miten sitä käsitellään. 
11.10. kerhossa oli vieraana kerholaisen oma venäjänkääpiöhamsteri.
Hamsterit ovat yöeläimiä eli ne nukkuvat päivällä ja valvovat yöllä. Ne ovat sekasyöjiä eli siemenseoksen lisäksi niille voi antaa lihaa, kananmunaa tai vaikka juustoa tai kuivattuja jauhomatoja.
27.9. kerho teki retken Hyvelään kotikanalaan. 
Kanat ovat hauskoja ja aktiivisia lemmikkejä. Suomessa pitää olla kanojen pitolupa. Kana on kaikkiruokainen eli sille voi antaa jyvien ja kananrehun lisäksi esim. vihanneksia, hedelmiä, makaronia, riisiä tms. ja joitain ruuantähteitä. 
Kotikanala-paikassa asusti myös mehiläisiä. Muutamia vielä lenteli ilmassa vaikka sää oli jo aika kylmä. Talvella mehiläiset saavat ravinnokseen sokeri-vesiliuosta. 
Kanat pitävät myös kastemadoista, toukista ja hyönteisistä! Tässä eläinkerholaiset kaivamassa matoja kanoille välipalaksi.
Kultainennoutaja Ramon silitettävänä kerhossa 20.9.
Eino-kreikankilpikonna kävi tänä syksynä vieraana eläinkerhossa ja Väinölän kerhossa. 

Kuvat: Essi Huhtamäki

Kommentit