Siirry pääsisältöön

Eläinkerhossa opitaan hoitamaan erilaisia eläimiä

Yhdistyksemme 4H-eläinkerhossa lapset oppivat hoitamaan ja käsittelemään erilaisia eläimiä ja lemmikkejä. On hyvä oppia, että esimerkiksi kaikki koirat eivät ole samanlaisia eikä esimerkiksi kaikkia lemmikkejä voi välttämättä ottaa syliin. Vierailevien eläinten omistajat kertovat aina millainen kyseinen eläin on lemmikkinä, miten sitä hoidetaan, mitä sen ruokavalioon kuuluu ja miten sitä käsitellään. 
11.10. kerhossa oli vieraana kerholaisen oma venäjänkääpiöhamsteri.
Hamsterit ovat yöeläimiä eli ne nukkuvat päivällä ja valvovat yöllä. Ne ovat sekasyöjiä eli siemenseoksen lisäksi niille voi antaa lihaa, kananmunaa tai vaikka juustoa tai kuivattuja jauhomatoja.
27.9. kerho teki retken Hyvelään kotikanalaan. 
Kanat ovat hauskoja ja aktiivisia lemmikkejä. Suomessa pitää olla kanojen pitolupa. Kana on kaikkiruokainen eli sille voi antaa jyvien ja kananrehun lisäksi esim. vihanneksia, hedelmiä, makaronia, riisiä tms. ja joitain ruuantähteitä. 
Kotikanala-paikassa asusti myös mehiläisiä. Muutamia vielä lenteli ilmassa vaikka sää oli jo aika kylmä. Talvella mehiläiset saavat ravinnokseen sokeri-vesiliuosta. 
Kanat pitävät myös kastemadoista, toukista ja hyönteisistä! Tässä eläinkerholaiset kaivamassa matoja kanoille välipalaksi.
Kultainennoutaja Ramon silitettävänä kerhossa 20.9.
Eino-kreikankilpikonna kävi tänä syksynä vieraana eläinkerhossa ja Väinölän kerhossa. 

Kuvat: Essi Huhtamäki

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luottamushenkilöseminaari 22.4.2017

Alueemme luottamushenkilöseminaari pidettiin tällä kertaa Kokemäellä Ali-Ketolan tilalla. Paikalle saapui parikymmentä 4H-yhdistysten hallistusten jäsentä ja toimijaa. Kouluttajina toimivat 4H-liitosta Anna-Kaisa Valaja ja Päivi Kiviranta. Seminaarin avasi puheellaan Kokemäen kaupunginjohtaja Reijo Siltala. Puheenvuoron sai myös 4H-nuorisotoimikunnan varapuheenjohtaja Jenna Järvenpää, joka kertoi mm. #sata4Htarinaa-kampanjasta. Seminaarissa oli aiheina mm. yhdistysten ja kuntien väliset suhteet, 4H-strategia sekä arvot.

Kuvat: Essi Huhtamäki ja Päivi Kiviranta

Eläinkerhon koiravieras

Yhdistyksemme eläinkerhossa oli viime viikolla (23.11.) vieraana landseer-rotuinen koira. Se on isokokoinen koirarotu, joka on kotoisin Newfoundlandin saarelta. Rotu on kehitetty newfoundlandinkoirasta. Landseer-koira on väritykseltään valkomusta kun taas newfoundlandinkoira on kokonaan musta. Vieraskoiramme oli nimeltään Reino ja se tykkäsi kovasti kerholaisten rapsutuksista! :) Lopuksi kerhossa tehtiin vielä omat eläinaiheiset muistipelit.
Kuvat: Essi Huhtamäki