Söörmarkun heppaleiri 31.7.-3.8.17

Vietimme heinäkuun lopussa heppaleirin Wallin kotitallilla. Leiri alkoi maanantai aamuna sääntöjen tekemisellä ja tutustumisleikeillä, päivä jatkui keppareiden teolla ja karsinoiden maalauksella, hoidimme myös poneja ja ensimmäinen päivä olikin jo ohi. Tiistai alkoi mukavasti keppihevosia tehdessä. Mervi ja Anna-Kaisa tulivat puolenpäivän aikoihin ja söimme lihakeittoa. Ruuan jälkeen oli aarteenmetsästys jonka jälkeen piti pukeutua hevosaiheisiin varusteisiin. Ponit olivat sopivasti laitumella kentän vieressä, joten niitä käytiin rapsuttelemassa aarteenmetsästyksen jälkeen ja odoteltiin, että ratsastuksenopettaja, Jenni, tulisi. Kun ratsastuksenopettaja tuli, ponit laitettiin reippaasti kuntoon ja jokainen pääsi ratsastamaan hetkeksi.

Keskiviikko oli jännittävä päivä, ainakin leiriläisille, sillä kengittäjä tuli paikalle ja kengitti molemmat ponit. Kengittäjä näytti miten ponia kengitetään ja mitä ponien kavioissa oikein on. Lopuksi leiriläiset pääsivät kokeilemaan kavion nostoa. Ruokailun jälkeen mentiin kentälle tekemään temppurataa, joka piti kiertää taluttaen ponia ja ilman, että vettä tippui täydestä kupista.

Torstaina viimeisteltiin keppihevoset, joita olimme tehneet koko leirin ajan. Kun keppihevoset olivat valmiita, menimme kentälle tekemään esteradan, joka mentiin keppihevosten kanssa. ”Keppihevoskilpaluiden” jälkeen menimme syömään. Ruokailun jälkeen menimme pellolle pesemään ponien häntiä ja harjoja. Päivän ja leirin lopuksi pidimme vielä leiriläisille leirikasteen, jossa leiriläiset joutuivat kulkemaan silmät sidottuina ympäri tallipihaa.

Leiriläisten mielestä parasta leirissä oli ponien kanssa oleminen ja ratsastaminen ja he olisivat halunneet enemmän ratsastaa.



Teksti ja kuvat: Noora Kaaresmaa

Kommentit