Siirry pääsisältöön

Luomupuuron ME

Kellahdella osallistuttiin luomupuuron maailmanennätykseen! Ensin menimme poimimaan mustikoita. Sitten koottiin trangiat ohjetaulujen ohjeiden mukaan. Trangioilla laitettiin molempiin 1 litra vettä. Toiseen trangiaan eli retkikeittimern 4 dl luomupikakaurahiutaleita. Toiseen trangiaan peratut mustikat, sokeria 1 dl ja 3 rkl perunajauhoa. Sitten keittimiin Sinol-nestettä varovasti ja sytytys tulitikulla. Huolellista kattiloiden hämmentämistä, että ei puuro pala pohjaan eikä kiisseli paakkuunnu. Ihanan makuista valmistui nopeasti! Kaikki meni! Lopuksi vielä Taijan valmistaman yllätys pullataikinasta + mansikkahillosta jälkiruoka Tikkupullalle tulen laitto ja niiden paistaminen. Viimeisenä tikkupullaa vartaassa! Lopuksi pituushyppykisa. Mukana Ella, Taija, Miska, Mila ja Anna-Kaisa.

Teksti ja kuvat: Anna-Kaisa Valaja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eläinkerhon koiravieras

Yhdistyksemme eläinkerhossa oli viime viikolla (23.11.) vieraana landseer-rotuinen koira. Se on isokokoinen koirarotu, joka on kotoisin Newfoundlandin saarelta. Rotu on kehitetty newfoundlandinkoirasta. Landseer-koira on väritykseltään valkomusta kun taas newfoundlandinkoira on kokonaan musta. Vieraskoiramme oli nimeltään Reino ja se tykkäsi kovasti kerholaisten rapsutuksista! :) Lopuksi kerhossa tehtiin vielä omat eläinaiheiset muistipelit.
Kuvat: Essi Huhtamäki

Luottamushenkilöseminaari 22.4.2017

Alueemme luottamushenkilöseminaari pidettiin tällä kertaa Kokemäellä Ali-Ketolan tilalla. Paikalle saapui parikymmentä 4H-yhdistysten hallistusten jäsentä ja toimijaa. Kouluttajina toimivat 4H-liitosta Anna-Kaisa Valaja ja Päivi Kiviranta. Seminaarin avasi puheellaan Kokemäen kaupunginjohtaja Reijo Siltala. Puheenvuoron sai myös 4H-nuorisotoimikunnan varapuheenjohtaja Jenna Järvenpää, joka kertoi mm. #sata4Htarinaa-kampanjasta. Seminaarissa oli aiheina mm. yhdistysten ja kuntien väliset suhteet, 4H-strategia sekä arvot.

Kuvat: Essi Huhtamäki ja Päivi Kiviranta

Erikoisempia lemmikkejä

Eläinkerhossa oli pari viikkoa sitten vieraana akaattikotiloita sekä kesyrottia. Samat eläimet ovat olleet kerhossa aikaisemminkin vieraana, mutta vähän erikoisemmat lemmikit kiinnostavat aina! 

Akaattikotilot ovat kotoisin Afrikasta ja niiden englanninkielinen nimi onkin giant African land snail. Kotilot elävät suojaavassa kuoressa ja sen kehittymiseen ja ylläpitämiseen kotilot tarvitsevat seepiansuomua. Akaattikotilo on kaikkiruokainen. Se syö hedelmiä, kasviksia, sieniä ja lihaa. Kotilo syö esim. kaalia, salaattia, appelsiinia, viinirypäleitä, voikukkaa, meloneja, omenaa, päärynää, paprikaa, porkkanoita, perunoita, jauhelihaa, herkkusieniä, tomaattia ja kurkkua. Aikuinen akaattikotilo voi painaa 200g ja sen kuori voi olla 10-15cm pitkä. Se voi elää 5-7-vuotiaaksi, mutta tunnetaan myös 10-vuotiaaksi eläneitä kotiloita! Kotilot tarvitsevat sopivan kostean terraarion, jonka pohja on turvetta tai puhdasta multaa. Pohjan homehtumista pitää välttää. Terrassa pitää olla tukeva katto, koska…