Uusi koiratuttavuus ja askartelua

Tämän viikon kokoontumiset 4H-eläinkerhossa ja Porkan kerhossa olivat aika perinteiset! Eläinkerhossa oli 22.3. vieraana Porin 4H-yhdistyksen entisen toiminnanjohtajan koira. Se on nimeltään Poju ja rodultaan tiibetinspanieli. Pojulla on kohta 2-vuotissynttärit. Se rakastaan rapsutuksia ja perheensä kanssa matkustamista. Samalla kerhokerralla päästiin myös muovailemaan värikästä kevytmassaa. Siitä syntyi jos jonkinmoisia eläimiä!
Tiibetinspanieli on Himalajalta kotoisin oleva pieni koirarotu. Sen säkäkorkeus on noin 25 cm ja paino 4-7 kg. Rodun alkuperäinen tehtävä on ollut olla vahtikoira mutta nykyisin se on seurakoira. Aikoinaan rotua on valppautensa takia käytetty vahtimaan luostareiden muureja. Tiibetiläiset munkit pitivät koiraa pyhänä eläimenä!
Porkan kerhossa valmistui 23.3. hienoja joutsenia helpoista tarvikkeita: kartonkia, paperia, liimaa, saksia, tusseja ja hieman näppäryyttä. Samalla kertaa myös väritettiin postikorttipohjia ja syötiin välipalaksi omenoita! Kerho piirsi myös lohikäärmeitä ja pokemoneja sekä suunnitteli tulevia kerhokertoja yhdessä. 

Kuvat: Essi Huhtamäki & Viivi Heinonen

Kommentit