Kokkauskerta teiniklubissa

Porin 4H-teiniklubissa oli 13.10.15 kokkauskerta. Kerhossa valmistettiin kolmen ruokalajin illallinen hyvistä aineksista. Alkupalana oli tuc-leipäsiä, pääruokana kanasalaattia ja jälkiruokana suklaa-murokarkkeja. Nam!
Tuc-leipäset

-tuc-keksejä tai muita suolakeksejä
-tuorejuustoa
-tuoretta basilikaa

Voitele suolakeksit tuorejuustolla ja koristele basilikan lehdillä!
Hedelmäinen kanasalaatti

-hunajamarinoitua broilerinsuikaletta
-tummaa makaronia
-jääsalaattia
-kurkkua ja tomaattia
-päärynää kuorittuna
-pakasteherneitä sulatettuna
-koristeeksi basilikan lehtiä

Paista kana pannulla ja keitä makaroni kattilassa. Pilko kasvikset ja päärynä ja yhdistä kypsän kanasuikaleen ja makaronin kanssa, lisää myös sulatetut herneet ja sekoita. Koristele annos tuoreella basilikalla. Kerhossa naposteltiin ruuan kanssa myös pikkuporkkanoita.
Suklaa-murokarkit

-taloussuklaata
-muroja, esim. corn flakes tai lesehiutale

Sulata suklaa vesihauteessa ja murskaa muroja toisessa kulhossa käsin tai esim. mukia apuna käyttäen. Kun suklaa on kokonaan sulanut, kaada muromurut sen joukkoon ja sekoita hyvin. Tee lusikalla lautaselle seoksesta pieniä kasoja ja laita lautanen jääkaappiin noin vartiksi, jotta suklaa jähmettyy.

Kokeile ihmeessä! :)

Kuvat: Essi Huhtamäki

Kommentit