Kissavieraita eläinkerhossa

4H-kerholaiset saivat tutustua kahteen erilaiseen kissaan eläinkerhossa 9.9.15. Vieraiksi saapuivat omistajineen maatiaiskissa Lola sekä venäjänsininen rotukissa Maxi. 

Aluksi poikakissa Maxin omistajat kertoivat kissansa rodun historiasta ja siitä millainen rotu venäjänsininen oikein on. Tämän kissarodun uskotaan tulleen merimiesten mukana itäisistä maista Venäjän kautta Englantiin jo 1800-luvun alussa. Kissa on rakenteeltaan solakka ja pitkä, ja sillä on vihreät silmät. Venäjänsinisen turkki on nimensä mukaan sinertävä ja hopeanhohtoinen. Turkki on lyhyt ja helppohoitoinen. Maxi painaa noin 4 kiloa ja se pitää lapsista. Sen lempipuuhaa on pyydystää kärpäsiä ja muita pieniä hyönteisiä.
Kerholaiset kuuntelevat tarkkaavaisesti, kun Maxin omistaja kertoo venäjänsinisen historiasta.
Venäjänsinisillä kissoilla on kauniin vihreät silmät.
Lapset kävivät silittämässä Lola-kissaa.
Seuraavaksi esittelyvuorossa oli 10-vuotias tyttökissa Lola. Se on rapsutuksista pitävä maatiaiskissa, joka tykkää pyydystää kotipihansa lähettyviltä hiiriä ja pikkulintuja. Lolan omistaja kertoi kissan päässeen joskus karkuun kerrostaloasunnon ovesta ja paenneen talon ullakolle piiloon. Lola saatiin kuitenkin turvallisesti takaisin. Lolalla on myös hauska tapa näykkiä ihmisten nilkkoja silloin kun se haluaa syliin. Jos sitä ei ota syliin, se saattaa kiivetä jonnekin korkeammalle ja hypätä suoraa syliin. Aika veikeä kaveri!

Lopuksi 4H-kerholaiset saivat omakseen SEY:n kissoista kertovan vihkosen Kissan elämää. Lisäksi lapset tekivät TOP-tehtävän nimeltä Kissan uni, jossa piti piirtää millaista unta kissa voisi nähdä.
Lola viihtyi Helin sylissä.


Kuvat: Essi Huhtamäki

Kommentit