Kerhokausi käyntiin Porkassa

Pormestarinluodon 4H-kerho starttasi syyskautensa 27.8.15. Paikalla oli tuttuja kasvoja mutta myös paljon uusia, hyvä! Porkan kerho on monitoimikerho, mikä tarkoittaa että kerhossa voidaan tehdä kaikkea kivaa laidasta laitaan, kuten askarrella, kokata, pelata, urheilla, leipoa tai vaikkapa mennä erilaisille retkille. Suurin osa Porin 4H:n kerhoista on juurikin tällaisia monitoimikerhoja. Kerhokautta suunniteltaessa myös kuunnellaan paljon kerholaisten toiveita siitä, mitä he haluaisivat tehdä ja mitä eivät.

Porkan kerhon ensimmäisellä kerralla suunniteltiin yhdessä, millaisista puuhista tulevat kerhokerrat voisivat koostua. Samalla askarreltiin koulua varten jokaiselle omannäköiset lukujärjestykset käyttäen mm. tapettipaloja apuna koristelussa.
Ohjaajan versio.
Toisella kerhokerralla Porkassa pidettiin ulkopelikerta. Kaarisillan koulun pihassa on hyvin tilaa liikkua ja pelata. Kerhossa pelattiin mm. seuraavia pelejä: kirkonrotta, pantomiimi, Kapteeni käskee, maa-meri-laiva sekä eräänlainen jumppapiiri, jossa kukin vuorollaan kertoi oman nimensä, yhden asian mistä pitää sekä näytti yhden hauskan jumppaliikkeen, jonka muut tekivät perässä. Jumppapiiri toimi hyvänä alkulämmittelynä!
Osaava kerhonohjaaja on kätevä opas, josta kerhonohjaajat saavat hyviä vinkkejä ja ohjeita kerhon pitämiseen.

Kuvat: Essi Huhtamäki

Kommentit